Marockansk “information”

Marockos flagga

Sedan länge får jag och många riksdagsledamöter samt några organisationer återkommande mejl från en Mouaad Joumani som uppger sig representera följande föreningar; ”Unionist Western Saharawi, Association of Morocco Sahrawi Tribes i Europa och Den Marockanska Svenska Mångkulturella Förening”.

Dessa mejl om Polisario och Västsahara och Marocko är ofta närmast obegripliga och verkar vara dåliga google-översättningar – från kanske arabiska?

Jag brukar därför ögna igenom mejlen och sedan lämna dem därhän.

Vi har yttrandefrihet i Sverige. Man får skicka mejl till vem man vill. Men nu har jag börjat tröttna på krav på svar.

Häromdagen kom ett mejl med rubriken: ”Öppet brev till Svenska Politiker, Lena Thunberg och alla Polisario Vänner”. Det har skickats till cirka 40 riksdagsledamöter, inklusive de flesta partiledarna och dessutom till några politiska ungdomsförbund och humanitära organisationer.

Mejlet innehåller en förvirrad redogörelse för en kidnappning, våldtäkt och mord på en gravid kvinna och en man som ska ha ägt rum för 44 år sedan. Det finns inga riktigt begripliga uppgifter om personerna och platsen för denna upprörande händelse.

Däremot anklagas ett gäng ”legosoldater från Polisario” för dådet.

”Polisario Front” anklagas för brott mot mänskligheten, illdåd, rasism och stamhat. Nu ska de be offren om förlåtelse, anser Mouaad Joumani.

Och vi som får mejlet ska svara.

Svara vad då?

Jag skickade mejlet till Polisarios representant i Sverige, Hiba Abdalla, och bad honom kommentera det: Han har inte hört talas om denna fruktansvärda händelse, känner inte igen namn på personer eller plats. Däremot undrar han varför händelsen inte finns med i FN:s människorättsråds och andra MR-organisationers rapporter. Har inte händelsen anmälts – om den nu är sann?

Lena Thunberg