Fotoutställningen Västsahara väntar

Ur Västsahara nr 4 2014:

På Frölunda Kulturhus i Göteborg visas fotoutställningen Västsahara väntar från 9 oktober och tills vidare.
Fotoutställningen om flyktinglägren i Algeriet och den Marocko-ockuperade delen i Västsahara innehåller bilder av bland andra Casper Hedberg, Kim Naylor, Lisa Requin och Anna Widoff.

Utställningen är gjord av Föreningen Västsahara i samarbete med Frölunda Kulturhus och är en av tre fotoutställningar som finansieras med stöd av Fredsmiljonen, Folke Bernadotteakademin.

– Det här är en viktig utställning. Den lyfter en konflikt som är så bortglömd. Världen är så tyst om detta! Det är en utmärkt utbildnings- och bildningsutställning, säger kulturproducenten Britta Andersson på Frölunda Kulturhus.

– Jag kände själv inte till så mycket om konflikten. Det är ju faktiskt pinsamt. För mig personligen är utställningen alltså värdefull, säger hon.

Massor av människor passerar dagligen den breda korridoren på väg till badet eller andra aktiviteter i Frölunda Kulturhus. Det är många som stannar till för att titta på bilderna.

– Speciellt fotona som är tagna av proffsfotografer är jättebra. Texterna är också sakliga och konkreta, menar kulturproducenten.

Lena Thunberg