Västsahara på Bokmässan

Praktikanterna Maja Holm och Ebba Sjöström studerar hur Senia Bachir gör västsahariskt te.

– Jätteroligt, jätteintressant, lärorikt och många roliga möten. Det är kul att prata med alla människor, som inte vet så mycket om Västsahara och samtidigt märka hur mycket vi själva har lärt oss på kort tid,  säger Ebba Sjöström och Maja Holm om arbetet i montern för Artkel2 (tidigare Emmaus Stockholm) på Bokmässan i Göteborg i september.

Under höstterminen praktiserar de två studenterna hos Artikel2, en fristående insamlingsorganisation med second handbutiker i Stockholm och med fokus på hållbarhet och informationsarbete.

– Jag gör mina masterstudier i Mänskliga rättigheter i Lund och valde praktik hos Artikel2 i stället för fältstudier denna termin.  Praktiken är superkul. Vi blev inkluderade och en del i gänget direkt. Vi har lärt oss massor på bara en knapp månad, säger Maja.

Ebba läser sin femte termin på Miljövetarprogrammet inklusive humanekologi i Göteborg. Artikel2:s arbete med cirkulär textil intresserar henne speciellt.

Nu har de två också fått lära sig hur man gör västsahariskt te av Senia Bachir, Polisarios representant i Sverige, som tillsammans med Hamza Nasri pratade om Demokrati- och fredsbyggande i Mahgreb på Bokmässans Globala torg.